UA-171527422-1
Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme selaimen päivittämistä uudempaan versioon.

HRA

HUNAJA - SUOMALAINEN LUONNONTUOTE

verkkokaupastamme https://kauppa.hyvamieli.fi//Hunajat

Mehiläisemme keräävät mettä ja pölyttävät samalla lähiseudun marjantuottajien marjat sekä luonnon marjat ja kukat. Hunajamme on pehmeää monikukkahunajaa. Käytä hunajaa ruoanlaitossa, esim. liha-, kala- ja kasvisruokien kanssa. Leivonnassa hunajalla voi korvata sokerin osittain tai kokonaan, maustaa jälkiruokia, käyttää sitä teessä, kahvissa, mehuissa. Se käy sellaisenaan paahtoleivän, pannukakun ja keksien päällä. Kokeile myös tumman leivän päällä.

Hunaja käy myös flunssaan, lapsille se on hyvä yskään. Hunajaa ei suositella alle 1-vuotiaille.

URHEILIJAT JA LIIKUNNAN YSTÄVÄT

Valmista oma urheilujuomasi ilman lisäaineita oman maun mukaan. Hunajassa on fruktoosia ja glukoosia, jonka takia hunajasta saa kaksivaiheista energiaa. Lue lisää Jyväskylän yliopiston liikuntabiologian laitoksen selvityksestä.

Hunajainen urheilujuoma on helppo valmistaa. Se antaa nopeasti energiaa ja on miellytävä juoda. Ota hunajainen urheilujuoma mukaan lenkille, ladulle, jumppaan, kuntosalille.

  • 2 ruokalusikallista hunajaa
  • 0,3 dl sitruunamehua (puristettu tai tiiviste)
  • ¼ tl suolaa
  • 9 dl lämmintä vettä

Sekoita kaikki ainekset. Juoma säilyy jääkaapissa kolme päivää.

LAJIHUNAJAT

Rypsihunaja on lajihunaja, joka kiteytyy nopeasti. Siksi rypsihunaja tai monikukkahunaja, jossa on runsaasti rypsiä, kovettuu. Maukas hunaja esimerkiksi juomiin, ruokiin, jälkiruokiin ja leivonnaisiin. Hunaja maistuu myös sellaisenaan.

Palsamihunaja on vaaleaa, ja se peräisin palsaminkukasta. Sen maku on hieman vahamainen ja parfyyminen. Siinä on oma erikoinen palsamin tuoksu. Kokeile keksin, paahtoleivän, pannukakun päällä. Mausta juomasi palsamihunajalla. Mausta rahka ja laita jälkiruokiin.

Muita lajihunajia ovat esimerkiksi horsmahunaja, joka on miedon makuinen ja lähes väritön. Kanervahunaja on tummaa ja voimakkaan makuista, tattarihunajalla on aivan oma makunsa. Metsämarjoista saatu hunaja on tummahkoa ja vahvan makuista.

HUNAJAVALMISTEET

Inkiväärihunaja Käytä kana- ja kalaruoissa, sopii hyvin myös kasvisruokiin. Jos ole wok-ruokien ystävä, tämä on ehdottomasti juuri sinulle. Inkivääri on hyvää myös nivelille.

 

Marjaisat hunajavalmisteet Kokeile puolukka-, mustikka- ja tyrnihunajavalmistetta. Ne sopivat hyvin jälkiruokien kanssa, antamaan makua kiisseleihin, paahtoleivän päälle. Laita puuroon, mausta viili, jugurtti ja mysli. Jäätelön kanssa ne ovat herkkua. Mausta myös juomasi hunajavalmisteilla. Kokeile hunajaa ruokien eri valmistusvaiheissa ja käytössä.

 

Käytä hunajaa - vain mielikuvitus on rajana.

 

LAHJAPAKETTI

Ruukku -lahjapaketissa on tavanomaista, pehmeää hunajaa. Palsamihunaja on lajihunaja, jota tarjoamme 135 g:n lasipurkissa. Käsintehtyyn saviruukkuun mahtuu 450 g:n hunajapurkki. Saviruukku on saanut rinnalleen sipuliruukun ja yrttiruukun. Kauniit saviruukut valmistaa savitaiteilija Kontiolahdelta.

VINKKI

Kiteytyneen hunajan saa takaisin pehmeäksi, kun laitat sen lämpimään (kädenlämpöiseen n. 37-40 astetta) vesihauteeseen.

Evästeet

Tämä sivusto käyttää evästeitä tallentaakseen tietoja koneellesi.

Hyväksytkö evästeiden käytön?